Powered By Nemesys Project Group

Retelistica

Nemesys Project Group

NPGnetWorks se ocupă, în principiu, de administrarea reţelelor şi a sistemelor din cadrul oricărei companii, precum şi de proiectarea şi dezvoltarea unei asemenea reţea. Considerăm că o structură reţelistică neglijată, neîntreţinută şi cu erori în planificare poate avea consecinţe foarte importante în cadrul unei societăţi, fie ea chiar una de mică amploare.

Reţeaua trebuie să fie executată conform planului, în detaliu, şi este necesar să se conformează normelor interne şi internaţionale de securitate: emisii, interferenţe, rezistenţa la incendii, fiabilitate şi rezistenţa la uzură.

Planificarea trebuie să aibe în calcul următoarele detalii:

  • Stabilirea tipurilor de servicii necesare societăţii în cauză
  • Catalogarea elementelor reţelei şi a echipamentelor necesare
  • Căutarea locaţiilor potrivite pentru amplasarea echipamentelor
  • Măsurarea distanţelor dintre echipamente şi staţiile de lucru
  • Schiţarea tuturor detaliilor necesare
  • Luarea în calcul a politicilor de acces
  • Realizarea unui calcul pentru bugetul întregii lucrări

În momentul în care nevoile firmei se măresc, iar echipamentele luate iniţial în calcul nu mai sunt suficiente cerinţelor reţelei, se poate trece la o extindere. Aceasta se face adaugând extensii noi planului reţelistic original. Soluţiile de extindere sunt multiple, prin adăugarea de noi echipamente care să prelungească reţeaua sau chiar prin schimbarea unor prize simple cu altele duble. Totul se ia în calcul folosind principiile de mai sus ale planificării infrastructurii.

Având în vedere nevoile companiei dumneavoastră, al cărei progres este implicit, şi considerand că tehnologia ia amploare cu an ce trece, trebuie să aveţi în vedere unele optimizări ce sunt necesare o dată cu trecerea timpului. Acestea pot fi legate de reconfigurarea staţiilor de lucru sau a echipamentelor, înlocuirea unor elemente ale reţelei uzate moral sau fizic şi chiar reconfigurarea unor aplicaţii în funcţie de nevoile reţelei.

Neputând lua în calcul toate elementele necesare, bugetul estimativ al respectivei lucrări poate fi precizat doar dupa alcătuirea planului reţelei, asadar, asteptăm să ne contactaţi.

Retelistica

Componente

Intretinere Sisteme

Internet